انواع استانداردهای ایمنی کدامند
انواع استاندارد های ایمنی کدامند

انواع استانداردهای ایمنی کدامند

استانداردها و دستورالعملهای ایمنی در دو دسته تنظیم و ابلاغ می گردد:

1- فرایند ایمنی فردی

2- فرایند ایمنی گروهی

به طور کلی حوادث و وقایع ناگوار در صنعت دو دلیل عمده خواهند داشت:

1- نبود آگاهی و آشنایی و دانش شخصی نسبت به رعایت نکات ایمنی در محل کار

2- سهل انگاری و بی توجهی به رعایت نکات ایمنی در محل کار

بنابراین، آموزش نکات ایمنی الزامی می باشند و اجرای دقیق آنها از واجبات می باشد.

مهمترین توصیه در تمام موارد این می باشد که با وسیله ای که روش کار آن را نمی دانید و آموزش نگرفته اید ، هیچ وقت کار نکنید.

ایمنی و حفاظت در جوشکاری با قوس الکتریکی چیست

قبل از شروع آموزش عملی جوشکاری با قوس الکتریکی ، باید با دقت نکات ایمنی و دستور العملهای مربوط به ایمنی و حفاظت مورد مطالعه و بررسی قرار گیرند.

هنگام شروع جوشکاری با قوس الکتریکی بهتر است برای شروع، دستگاهها و لوازم ایمنی مناسب به کار برده شود و احتیاط لازم در کار باشد در این صورت، خطر جدی وجود ندارد وشخص جوشکار می تواند با آسودگی خاطر به کار جوشکاری آغاز کند.

خطرات اصلی جوشکاری را می توان به صورت زیر دسته بندی نمود:

– تشعشع پرتوهای مختلف جوشکاری

– پاشیدن جرقه از مذاب جوشکاری

– برق گرفتگی جوشکاری

– استشمام دود و گازهای مختلف در جوشکاری

تشعشع پرتوهای مختلف: نور شدید جوشکاری با قوس الکتریک علاوه بر نور مرئی شدید ، دارای پرتوهای ماورای بنفش و مادون قرمز می که برای چشم وپوست بدن زیان آور می باشد ، وخطرات زیادی به دنبال دارد لذا برای حفاظت از چشم و سر و صورت حتما باید از ماسک جوشکاری استفاده نمود ماسک جوشکاری یک سوراخ مستطیل شکل دارد که درون آن حداقل دو شیشه محافظ اتصال می گردد.

شیشه خارجی سفید و مسطح بوده و وظیفه آن محافظت از شیشه تیره داخلی در برابر ترشحات فلز مذاب می باشد. شیشه داخلی که رنگی کاملا تیره دارد ، اشعه زیان آور را از خود عبور نمی دهد بعلاوه ، از عبور درصد زیادی از نورهای مرئی نیز جلوگیری خواهد کرد. هرزمان جوشکاری در مکانی انجام گردد که در نزدیکی آن کارگران مشغول به کار هستند ، منطقه جوشکاری حتما می بایست توسط حفاظهای مناسب احاطه گردد زیرا حتی نگاه کردن از دور به نور جوشکاری باعث برق زدگی می شود.

یادآوری: از هیچ فاصله ای نباید بدون ماسک جوشکاری به قوس الکتریکی نگاه نمود. به شکلی که اشعه های جوشکاری به چشم برسد. چشمان جوشکار قرمز می شوند و دچار سوزش شدیدی می گردد . مویرگهای چشم متور و چشم نسبت به نور حساس می شود. سوزش چشم را نمی توان بسرعت معالجه نمود و برای تخفیف موقتی آن بهتر است کمپرس آب سرد روی چشم قرار داد برای درمان این مورد لازم است به چشم پزشک مراجعه گردد. صورت، دست، بازوها، گردن و سایر نقاط که در معرض نور جوشکاری هستند ، باید با تجهیزات جوشکاری پوشانده گردند.

پاشیدن جرقه از مذاب چیست: جوشکاری با قوس الکتریکی همواره با پرتاب جرقه به اطراف همراه می باشد برخورد این جرقه ها به لباسهای قابل اشتعال، پوست بدن و مواد قابل اشتعال دیگر می تواند ایجاد خطر کند . پس بنابراین لازم است حتی الامکان هنگام کار از لباسهای نخی و کتانی سبک استفاده گردد . لباس کار باید بدون جیب باشد و از پوشیدن لباسهایی با آستین گشاد خودداری گردد. در زمانی که از لباس های جیبدار استفاده گردد، از قرار دادن اشیای قابل اشتعال مانند کبریت و شانه کائوچویی در جیب خودداری گردد. از دستکشهای چرمی یا نسوز که دقیقا اندازه دست باشد، استفاده گردد و دستکش باید طوری باشد که سر آستین لباس کار را پوشش دهد. دمپای شلوار کار جوشکاری نباید زیاد گشاد باشند زیرا امکان دارد ذرات داغ ساق پا را بسوزاند . استفاده از پیش بند چرمی بویژه در مواقعی که در حالتهای غیر سطحی جوشکاری می کنیم ، ضروری خواهد بودپوشیدن کفش ایمنی با کف کلفت توصیه می گردد.

آتش سوزی: جرقه های جوشکاری ممکن است سبب بروز آتش سوزی در محیط کار شوند قرار دادن مواد قابل اشتعال در اطراف محل جوشکاری یا انجام جوشکاری در مکانهایی که چوب و خرده چوب و مواد روغنی وجود دارند، موجب بروز آتش سوزی خواهد شد. کارگاههای جوشکاری باید دارای شرایط لازم اطفای حریق باشند و افراد جوشکار و کمک جوشکار آموزشهای مربوط به آتش نشانی و مهار آتش را فرا گرفته اصول ایمنی لازم را رعایت کنند.

شوک الکتریکی چیست: جریان برق جوشکاری دارای ولتاژ پایین و از نظر برق گرفتگی کم خطر می باشد ولی این به این منظور نیست که موضوع برق گرفتگی در جوشکاری جدی گرفته نگردد. علاوه بر این، برق ورودی به ترانس و دینام جوشکاری ولتاژی بالا دارند و بیشتر موارد ولتاژ آن بالاتر از ولتاژ برق خانگی (220 ولت) است و خطر برق گرفتگی و شوک الکتریکی حتمی است.

نظر خود را بنویسید